אבידור לפיד, עו“ד (רו“ח) - משרד עורכי דין מומחה למיסוי בינלאומי, ניהול הון משפחתי וספורט 0544468113
קישור לפודקאסט בספוטיפיי:
השלכות המס בנאמנות ו פסק דין גליס
בחלק הראשון עשינו סדר מהו מכשיר הנאמנות ואיך הוא יכול לשמש כ-50% מהאוכלוסייה בהעברה או בשמירה על ההון המשפחתי.
אבל בפרק הקרוב נדבר על השלכות המס ממעוף הציפור כי זה באמת אחד הנושאים המורכבים בפקודת מס הכנסה.
כולנו יודעים שבכל מקום שאנחנו טסים אנחנו רואים ישראלים גם אם זה בסוף העולם וכמובן שההון היהודי מפוזר בכל רחבי הגלובוס – כתוצאה מכך יש גם הון ויורשים בכל מקום אבל יש השלכות מס וכן השלכות של רגולציה פיננסית. בפרק הקרוב נתייחס לשאלה איך הבנקים ורשות המסים מתייחסים לנאמנויות האם זה נתפס כמכשיר שלילי או משהו כלגיטימי.
אם יש לי יוצר שהוא לא ישראלי, נאמן שהוא לא ישראלי אבל נהנה (יורש שהוא ישראלי) האם הנאמנות נצבעת ותהיה מוגדרת בנאמנות תושבת ישראל? איך זה עובד?
נדבר בצורה פשוטה לציבור הרחב - נניח והקמתי נאמנות כדי לשמור על ההון המשפחתי – מתי היא חייבת במס ובדיווח מהם הכללים הבסיסיים?
נדבר כמובן גם על נאמנויות במקרקעין: השימוש בנאמנויות לצרכי מקרקעין היה שכיח מאוד בישראל והיום כשאני עורך צוואה עם מנגנון נאמנות או יושב עם לקוח בעל מגרש נכס מקרקעין בישראל ואני רוצה לעשות שימוש בנאמנות, בגלל עמדת רשות המיסים יש חוסר וודאות האם המנגנון עובד או לא ופתאום אני לא לוקח סיכונים. בחו“ל זה עובד ובארץ לא בטוח לכן עשינו סדר על השלכות פסק דין גליס המפורסם שניתן בבית המשפט העליון בו נקבע בפה אחד כי העברת נכס מקרקעין לנאמן עבור נהנה אחר
1 view
254
89
6 months ago 00:37:33 1
השלכות המס בנאמנות ו פסק דין גליס
6 months ago 00:32:03 1
נאמנויות והשלכות מיסוי ככלי ל העברה בין דורית ?
7 months ago 00:45:43 1
עסקים במדינות המפרץ : הזדמנויות כלכליות בדובאי - איך לעשות את זה נכון?